{"id":1589,"date":"2018-10-18T14:10:24","date_gmt":"2018-10-18T13:10:24","guid":{"rendered":"https:\/\/brygbrygbryg.dk\/?page_id=1589"},"modified":"2018-10-18T14:27:40","modified_gmt":"2018-10-18T13:27:40","slug":"beluga-daal","status":"publish","type":"page","link":"https:\/\/brygbrygbryg.dk\/opskrifter\/beluga-daal\/","title":{"rendered":"Beluga Daal"},"content":{"rendered":"
Denne opskrift p\u00e5 Daal er inspireret af et bes\u00f8g til Dishoom<\/a>, som havde en “Black Daal” signatur ret. De oplyser desv\u00e6rre ikke opskriften, men inspireret af andres forslag<\/a>, har jeg konstrueret denne opskrift.<\/p>\n Jeg har serveret den en del gange, med forskellige tilberedningsmetoder og altid f\u00e5et meget positiv feedback. De fleste tror ikke p\u00e5 at den er helt uden k\u00f8d f\u00f8r de har pr\u00f8vet at tilberede den selv.<\/p>\n Du skal bruge:<\/p>\n Knus og hak hvidl\u00f8get. Sauter det i lidt olie p\u00e5 panden til det bliver brunet. L\u00e6g det fra i stegesoen.<\/p>\n <\/p>\n Sk\u00e6r l\u00f8get i sm\u00e5 stykker og steg det p\u00e5 i olie panden til det tager lidt farve. Tils\u00e6t s\u00e5 3 spsk karry (halvdelen) og lad det suge fedtstoffet og klistre fast til l\u00f8gne. N\u00e5r det begynder at ryge s\u00e5 giv det 10 sekunder mere. Det ryger lidt, s\u00e5 s\u00f8rg for at have vinduet \u00e5bent! Tag l\u00f8g med karry fra i stegesoen.<\/p>\n <\/p>\n Skyl linserne i en si eller et d\u00f8rslag, og “rist” dem p\u00e5 panden. I starten syder det lidt pga. vandet, men herefter tager de imod varmen. Efter et 1-2 minutter uden syden tages de fra og l\u00e6gges i stegesoen.<\/p>\n <\/p>\n Nu tils\u00e6ttes resten af ingredienserne: resten af karry, paprika, cayenne peber, bouillon osv. Den bouillon jeg anvendte havde et h\u00f8jt saltindhold s\u00e5 derfor er der ikke salt i opskriften.<\/p>\n <\/p>\n N\u00e5r det hele er tilf\u00f8jet til stegesoen tils\u00e6ttes vandet. I mit tilf\u00e6lde var der plads til ca. 2,5L vand, men jeg valgte at n\u00f8jes med 1,5L s\u00e5 det ikke flyder over. Herefter placeres stegesoen i en ovn p\u00e5 150\u02daC i ca. 12 timer. Den lave temperatur g\u00f8r at indholdet koger, og langsomt opl\u00f8ser linserne der tager imod den krydrede lage, men uden at det br\u00e6nder fast i siderne. Jeg plejer at r\u00f8re lidt i stegesoen ca. en gang i timen bare for at sikre mig at der ikke er t\u00f8rre steder.<\/p>\n Hvis man er lidt presset p\u00e5 tid, s\u00e5 kan man tilberede det hele om aftenen, s\u00e6tte stegesoen ind og skrue op til 200\u02daC i en times tid s\u00e5 slukke inden man g\u00e5r i seng. Eftervarmen virker s\u00e5 det meste af natten og man kan give den et par timer inden servering, eller koge det op i en gryde til konsistensen er som \u00f8nsket.<\/p>\n Jeg har tidligere eksperimenteret med at lave den i en trykkoger, hvor det tager 2-3 timer at f\u00e5 linserne helt perfekte, men der sker ofte det at det linserne falder til bunds og br\u00e6nder fast. Jeg har ogs\u00e5 fors\u00f8gt med en gryde p\u00e5 komfur, og det virker ogs\u00e5, men tager lang tid og har samme tendens til at br\u00e6nde p\u00e5.<\/p>\nIngredienser<\/h2>\n
\n
Variationer<\/h2>\n
\n
Fremgangsm\u00e5de<\/h2>\n
\n
Servering<\/h2>\n