{"id":648,"date":"2017-11-27T18:50:38","date_gmt":"2017-11-27T17:50:38","guid":{"rendered":"https:\/\/brygbrygbryg.dk\/?p=648"},"modified":"2017-11-27T18:50:38","modified_gmt":"2017-11-27T17:50:38","slug":"studie-tur-til-ol-land","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/brygbrygbryg.dk\/2017\/11\/27\/studie-tur-til-ol-land\/","title":{"rendered":"“Studie-tur” til \u00d8L LAND!"},"content":{"rendered":"
Vi har for nyligt v\u00e6ret p\u00e5 vores livs roadtrip. 3 dage i Belgien som blev brugt p\u00e5 at bes\u00f8ge forskellige bryggerier, legendariske barer, kiosker med et bedre \u00f8l-udvalg end de fleste k\u00f8benhavnske bottleshops og div. nye mad oplevelser.<\/p>\n
Vi bes\u00f8gte disse bryggerier:
\nCantillon
\nLindemans
\nDe Cam
\nHyughe (Delirium)
\nDrie Fonteinen (3F)
\nTilquin
\nRodenbach
\nWestvleteren
\nDe Struise<\/p>\n
Disse barer bes\u00f8gte vi:
\nA la B\u00e9casse
\nA la Mort Subite
\nCaf\u00e9 Poechenellekelder
\nLambik-O-Droom (3F)
\nDelirium Caf\u00e9
\nMoeder Lambic<\/p>\n
Lad os starte med bryggerier. At planl\u00e6gge s\u00e5dan en tur hjemmefra viste sig at v\u00e6re noget af en mundfuld. Heldigvis kan man komme langt med “at dukke op”.<\/p>\n
F\u00f8rste bes\u00f8g var hos Cantillon<\/a><\/strong>,\u00a0<\/strong>absolut et sted som vi vil anbefale! Vi tog en “self-serviced” tur rundt i bryggeriet og sluttede af med at k\u00f8be et par af deres sessional flasker:<\/p>\n Fou’ Foune<\/em>, Nath<\/em> and Lou Pepe Framboise<\/em>!<\/p>\n Desv\u00e6rre havde baren lukket da vores tur sluttede. Hele bryggeriet summede af amerikanere som helt tydeligt ville k\u00f8be flere flasker end tilladt (henholdsvis 3, 2, 1 pr mand af deres sessionals). Dette bet\u00f8d en lettere stresset stemning og en pokkers lang k\u00f8 til deres bottleshop. Alle sessionals blev ogs\u00e5 udsolgt ca 1 time efter vores bes\u00f8g. “Beer trafficking” er helt klart et f\u00e6nomen der er i fremdrift og i virkeligheden en \u00e6rgelig tendens.<\/p>\n <\/p>\n \u00d8L SKAL DRIKKES! IKKE VIDERE-S\u00c6LGES TIL OVERPRIS! – SK\u00c5L!<\/p>\n Vi bes\u00f8gte Lindemans<\/a>\u00a0<\/strong>tidligt fredag morgen. P\u00e5 trods af at klokken kun var 07.30 og de netop havde \u00e5bnet kontoret fik vi tilbudt en privat tur rundt p\u00e5 hele bryggeriet. En \u00e6ldre herre ved navn Willy viste os rundt i over en time. Vi m\u00f8dte bl. a. brygmesteren, Peter, der var mere end snaksaglig og yderst im\u00f8dekommen for alle sp\u00f8rgsm\u00e5l. Turen sluttede selvf\u00f8lgelig med \u00f8l, klokken havde trods alt rundet 08.45.<\/p>\n <\/p>\n Efter Lindemans lagde vi vejen forbi\u00a0De Cam Geuzestekerij<\/a>. De havde desv\u00e6rre lukket s\u00e5 vi bes\u00f8gte istedet caf\u00e9en De Cam<\/a> som havde et udem\u00e6rket \u00f8l-udvalg og et knapt s\u00e5 bredt menukort.<\/p>\n <\/p>\n N\u00e6ste stop p\u00e5 turen var bryggeriet bag bl. a. Delirium Tremens, Huyghe<\/a>! Der var ligeledes lukket. Det var dog interessant at se st\u00f8rrelsen p\u00e5 bryggeriet. Vi havde aftenen forinden smagt en variation af Delirium som vi ikke havde set f\u00f8r, en Delirium Argentum! Fantastisk \u00f8l. I \u00f8vrigt k\u00f8bt i den lokale k\u00f8bmand som havde et ret godt udvalg.<\/p>\n <\/p>\n Efter Huyghe k\u00f8rte vi forbi BierHalle som vel mest af alt kan sammenlignes med Systembolaget, bare i belgisk \u00f8l udvalg.<\/p>\n Resten af eftermiddagen skulle bruges p\u00e5 Drie Fonteinen og deres noget hypede Lambik-O-Droom<\/a>. Et fantastisk sted! L\u00f8rdag morgen\/formiddag lagde vi f\u00f8rst turen forbi den nyeste blender i Belgien ved navn\u00a0Gueuzerie Tilquin<\/a>. Alle der har smagt \u00f8l fra Tilquin ved at her er tale om \u00f8l i h\u00f8j h\u00f8j klasse! Pierre \u00e5bnede d\u00f8rene til hans blendery kl 10.30 og gave en hurtig rundvisning p\u00e5 stedet efterfulgt af en pr\u00f8vesmagning. Helt klart et sted man b\u00f8r bes\u00f8ge. B\u00e5de for at se omgivelserne, smage p\u00e5 \u00f8llet og k\u00f8be et par flasker med hjem. Efter Tilquin gik turen til Rodenbach<\/a>. Vi havde h\u00e5bet p\u00e5 en tur p\u00e5 deres museum men her var desv\u00e6rre lukket. Det var dog interessant at se omgivelse til dette ikoniske bryggeri. Efter en mindre omvej og et ordentligt hak i vores, i forvejen noget pressede, tidsplan n\u00e5ede vi til det noget omtalte Westvleteren<\/a>. Der figurerer mange historier omkring dette kloster. Selve klosteret var lukket mere eller mindre af (hvad man kunne forvente). Det eneste der var adgang til var deres lille pilgrims-hus. Der ligger dog en “caf\u00e9” klods op af klosteret som mest af alt minder om restauranten i Knuttenborg Safaripark, her kan man k\u00f8be Westvleteren 8 og 12 i sixpack-pap\u00e6sker. Sidste stop inden turen gik mod tyskland var hos De Struise<\/a>. Desv\u00e6rre var vi noget bagud i tidsplanen og det blev kun til et hurtigt kig p\u00e5 bryggeriet samt k\u00f8b af et par flasker. Et par dejlige stouts. En \u00f8l-type som ikke er s\u00e5 nem at finde i Belgien. Vi valgte herefter at k\u00f8re til Dortmund for at overnatte. S\u00e5ledes var turen hjem s\u00f8ndag knap s\u00e5 lang. Vores mad oplevelse i Dortmund vender vi tilbage til.<\/p>\n Der var et par barer og mad oplevelser som klart er v\u00e6rd at tage med i dette blog-indslag.\u00a0\u00c0 la B\u00e9casse<\/a> er en klassisk bar. Ejeren er noget helt specielt. Vi fik en Lambic Doux (Timmermans) og en god portion potkaas. Moeder Lambic<\/a> er en mere moderne \u00f8l-bar. Vi var ikke synderligt begejstrede over deres tap-list men de havde til geng\u00e6ld en ret god flaske-menu.<\/p>\n Vi havde l\u00e6st en del om Le Poechenellekelder<\/a> som ligger et stenkast fra Manneken Pis. Stedet har engang v\u00e6ret et dukketeater som forl\u00e6ngst er lukket. Dette har man kombineret med \u00f8l og hermed lavet en af de hyggeligste barer i Bruxelles. Ikke det vildeste \u00f8l-kort men absolut interessant og til tider med sj\u00e6ldne flasker.<\/p>\n Delirium Caf\u00e9<\/a> er et vanvittigt sted. Minder mest af alt om en k\u00e6mpe after-ski fest i 3 etager. De har dog mere end 2400 flaske \u00f8l p\u00e5 menuen og en s\u00e6rdeles god tap-list. Det tager dog lidt tid at komme igennem k\u00f8en til baren. Sidste bes\u00f8g, inden turen til Dortmund, var p\u00e5 \u00c0 la Mort Subite<\/a>. Jeg har aldrig v\u00e6ret k\u00e6mpe fan af hverken deres Kriek, Oude Gueuze eller Framboise og er det fortsat ikke. De er lidt for “milde” i smagen til mig. Baren er jeg dog K\u00c6MPE fan af. I gamle dage m\u00f8dtes virksomheds-folk fra de omkringliggende banker for at spille om penge. Under bordet vel at m\u00e6rke. Det sidste terningeslag blev kaldt for Mort Subite og dermed blev navnet p\u00e5 baren og \u00f8llen f\u00f8dt. Se hele historien her<\/a>. Tjenerne er venlige med men et flabet smil p\u00e5 l\u00e6ben (hvilket virkelig kl\u00e6der de \u00e6ldre herrer) og hele baren har det originale art deco fra 1928. Et fantastisk sted som alle<\/strong><\/em> b\u00f8r opleve. Vi landede i Dortmund sent p\u00e5 aftenen og det n\u00e6rmeste sted at spise var\u00a0H\u00d6VELS Hausbrauerei<\/a>. Ikke d\u00e5rligt! Og jo, s\u00e5 alligevel lidt skidt. Til deres forsvar var vi dog lige kommet fra Belgien , s\u00e5 m\u00e5ske sammenligningen var lidt unfair.<\/p>\n
\n <\/p>\n
\n <\/p>\n
\n <\/p>\n
\n <\/p>\n
\n<\/p>\n
\n <\/p>\n
\n<\/p>\n
\n <\/p>\n