Chili con carne med Leffe brune lavet i trykkoger
(Til ca 4 personer, 2 dage)
Ingredienser:
800g hakket oksekød
500g oksekød
2 spsk smør (smør! ikke et blandingsprodukt) – til stegning
2 spsk olie – til stegning
2 stk løg
3-4 fed hvidløg
2-3 spsk chilipulver (brug din favorit)
2 spsk brun farin
2 spsk spidskommen
2 spsk oregano
0.7-0.9L oksebouillon
2 dåser hakkede tomater
50g tomatpuré
33cl leffe brune
400g røde bønner
200g chili bønner
2 stk gulerødder (hakkede)
2 stk rød peber (hakkede)
2 stk selleri (hakkede)
400g brune champignoner (hakkede)
salt, peber
mørk chokolade
Sådan skal det hele smides sammen:
· Start med kødet. Fedtstoffet smeltes i trykkogeren og kødet brunes. start med det udskårne oksekøb og derefter det hakkede. brun kødet over flere gange.
· Sæt kødet til side og tilføj løg og hvidløg. Når disse er gyldne tilsættes peberfrugt, gulerødder, champignon og selleri. Steg under omrøring (tilføj lidt ekstra fedtstof hvis kødet har suget det hele) i et par minutter, og put nu kødet tilbage i gryden.
· Tilsæt nu de hakkede tomater, tomatpuré, oksebouillon og øllet til det står ca 2 cm over fyldet. Tilsæt evt lidt ekstra vand hvis der ikke er nok. Tilsæt alle krydderier (chili, spidskommen brun farin og oregano) til gryden.
Trykkog nu chilien i ca 30-35min. Tag trykket af gryden og tilsæt bønnerne og herefter den mørke chokolade. Hvis chilien ser meget tør ud skal du tilsætte lidt ekstra væske. Trykkog nu i 10 min. Tag trykket af igen og lad retten koge videre uden låg, indtil den er som du ønsker (våd eller tør).
Vi bruger creme fraiche, lidt ris og persille til toppen når vi serverer.
God appetit!