En Deluxe udgave af den klassiske kanelsnurrer, med Daim og Pistacienødder. (Meyers Opskrift)
Du skal bruge følgende…
Til selve dejen:
2dl Limfjordsporter (Det er vigtigt kun at bruge 2dl, så er der nemlig nok til at man kan nyde et glas god porter mens man bager)
3dl sødmælk
50g gær
1 æg
1kg hvedemel
150g sukker
14g havsalt
16g stødt kardemomme
100g smør
Til remonce:
200g blødt smør
200g sukker
30g stødt kanel
100g hakket Daim
150g hakkede pistacienødder
Sådan gør du:
hæld mælk og porter i en skål og rør gæren ud. tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og hvedemel… Ælt dejen i en røremaskine til den er helt glat og slipper skålen. (ca 10 min på laveste hastighed). Skær smør i små terninger og tilsæt dem dejen. Ælt dejen til den er glat og blank (ca 10 min på laveste hastighed). Lad dejen hvile sig i 1.5 time med et viskestykke over sig.
Slå dejen ned til en mindre klump og pak den ind i husholdningsfilm. Lad den stå i køleskabet i mindst 1 time. Imens klargøres remoncen.
Vend dejen ud på et veldækket bord og rul den ud til et rektangel på ca 30x60cm. Smør remoncen ud så den dækker hele dejen.
Fold 1/3 af dejen ind mod midten og fold den anden 1/3 indover den første, så du har 3 lag med dej. Rul nu dejen ud igen til ca 30x30cm, og skær den i ca 12 strimler der er 30cm lange og ca 2.5cm brede. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver endog sno dejen modsat fra hver ende, så den får 6-7 snoninger. Tryk ikke for hårdt, ellers trykkes remoncen ud.
Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd og sno den 2 gange om din anden hånds pegefinger, og træk fingrene til dig.
Snurrerne sættes på et par bagepladermed bagepapir så scoringerne vender opad. Lad dem hæve tildækket til de når dobbelt-størrelse. Pensl snerrerne med æg og bag dem ved 200 grader i ca 12min. til de er brune og flotte.