Øllebrød anno 2017

November 25, 2017

Godmorgen. Her kommer en opskrift på øllebrød anno 2017. -> swipe

Ingredienser:

650 ml øl (vi brugte en APA)

150ml surdej (vi brugte æble-surdej)

50g solsikke kerner

5g gær

400g øko hvedemel

200g øko durummel

200g øko ølandshvedemel

Bland det hele på fuld skrue med en røremaskine (tager ca 20-35min) indtil dejen slipper skålen og trækker elastiske tråde (gluten prøven).

Stil dejen overdækket på bordet i 2 timer. Sæt herefter dejen i køleskabet natten over.

Varm ovnen godt op (på max). Brug en stål-bageplade eller evt en alm bageplade vendt på hovedet. (Vi brugte pladen fra @diablosteel ?). Det taget ca 45min før ovnen er godt varm.

I mellemtiden lægges dejen forsigtigt ud på et meldækket bord (vi bruger altid en grovere mel-type til dette). Læg boller på bagepapir eller direkte på pladen og bag til de er gyldenbrune!

Velbekomme… og husk at #dethandleromøl #brygbrygbryg #brød #surdej

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *