Øllebrød anno 2017
November 25, 2017
Godmorgen. Her kommer en opskrift på øllebrød anno 2017. -> swipe
Ingredienser:
650 ml øl (vi brugte en APA)
150ml surdej (vi brugte æble-surdej)
50g solsikke kerner
5g gær
400g øko hvedemel
200g øko durummel
200g øko ølandshvedemel
Bland det hele på fuld skrue med en røremaskine (tager ca 20-35min) indtil dejen slipper skålen og trækker elastiske tråde (gluten prøven).
Stil dejen overdækket på bordet i 2 timer. Sæt herefter dejen i køleskabet natten over.
Varm ovnen godt op (på max). Brug en stål-bageplade eller evt en alm bageplade vendt på hovedet. (Vi brugte pladen fra @diablosteel ?). Det taget ca 45min før ovnen er godt varm.
I mellemtiden lægges dejen forsigtigt ud på et meldækket bord (vi bruger altid en grovere mel-type til dette). Læg boller på bagepapir eller direkte på pladen og bag til de er gyldenbrune!
Velbekomme… og husk at #dethandleromøl #brygbrygbryg #brød #surdej