Plambic / Pseudo / Méthode Traditionelle…

April 26, 2018

Kært barn har mange navne.

I lørdags bryggede vi dette års batch af spontangæret øl. I modsætning til sidste år ,hvor det hele foregik på Agersø, var turen i år kommet til gode gamle Brønshøj!

Sidste år lavede vi turbid mash i en hjemmelavet mash-tun, det gik rigtig fint men vi trængte til en mere holdbar løsning. Det samme gjorde sig gældende for nedkøling, som sidste år foregik i selve gæringsspanden.

I år havde vi et hjemmelavet Koelschip, lavet ud af en 50L serveringsbakke med påbygget tappehane, samt en køleboks der var bygget om til mash-tun. DET virkede!

Det blev i alt til 24L spontangæret øl.

Som et lille ekstra projekt tog vi 8L af urten, kølede ned til 23 grader og tilførte en gær-starter som var påbegyndt 5 dage forinden. Denne starter havde gær-rester fra følgende flasker:

• Tilquin Quetsche Prunes de Namur 2016/2017

• Tilquin Mûre 2016/2017

• Lindemans Oude Geueze Cuvée René Special Blend 2010

• 3F Oude Geuze Cuvée Armand & Gaston blend 21 2016/2017

• Cantillon Fou’ foune 2017

• Cantillon Nath 2017

Efter blot 4 timer var der “liv i gryden” som man siger.

Projekt Dreg-O-Licious 2018 er hermed påbegyndt ❤️?

BBB

#brygbrygbryg #ultrasmallbatchbrewing

Leave a Reply:

Your email address will not be published.